مدير جهاد کشاورزي شهرستان اردل گفت:عمليات نرم برداري و بازديد از اماکن زمستان گذران سن غلات در ارتفاعات روستاي دهکهنه روگر شهرستان اردل، توسط کارشناسان حفظ نباتات استاني و شهرستان انجام شد.
وحيد طهماسبي مدير جهاد کشاورزي شهرستان اردل در گفت و گو باخبرنگار
جهانبين نيوز بيان داشت: با توجه به اينکه کانونهاي سن در زير بوتههاي مرتعي قرار دارد، به منظور بررسي وضعيت ذخيره سن، تعداد سنهاي زنده و مرده، وزن سن هاي ماده، نسبت جنسي سن ها و مقايسه امار ثبت شده با آمار سال گذشته ، در ارتفاعات رديابي و نمونه برداري انجام ميگيرد.
طهماسبي افزود: به منظور بررسي وضعيت ريزش سن غلات در آينده و انجام پيش بينيهاي لازم براي کنترل و کاهش خسارت ناشي از آن، هر سال کانونهاي سن غلات در فصول تابستان و زمستان مورد پايش قرار ميگيرد.
وي بيان کرد: سن گندم يکي از مخربترين آفات غلات است که باعث کاهش عملکرد و کيفيت گندم و جو خواهد شد. پورههاي سن گندم از برگهاي جوان تغذيه ميکنند و حشرات بالغ خرطوم خود را وارد گياه کرده و از شيره گياهي و پروتئينهاي دانه گندم بهخصوص گلوتن تغذيه ميکنند. فساد دانه به دنبال حمله سن گندم با کاهش وزن و کاهش کيفيت توليد نان آشکار ميشود.
اقدامات زراعي ميتواند گندم را تا حدودي در برابر سن گندم محافظت کند. کاشت ارقام مقاوم و زودرس، شخم مناسب و يکنواخت، وجين علفهاي هرز اطراف مزرعه، کاشت در زمان مناسب، کاشت در يک خاک حاصلخيز و خوب باعث مقاومت بهتر گياه در برابر حمله سن گندم ميشود. استفاده از سموم شيميايي مانند سم حشرهکش دلتامترين، دلتارال، لامبدا هف و کاراته زئون با دوز هاي توصيه شده بر روي سنهاي بالغ يکي ديگر از روشهاي کنترل سن گندم ميباشد.
انتهاي خبر/570ه